; ?>

Отбелязваме Световния ден на снега почти без сняг

vitosha-skiБългария отбелязва днес третото издание на Световния ден на снега на Международната федерация по ски. Общо 35 страни в света и общо 610 курорта се включиха в събитието.

Въпреки безснежната зима всички големи ски центрове са подготвили специални мероприятия за днешния ден. На Витоша от 11 до 12 ч в района на “Меча поляна” са организирани безплатни уроци по ски за деца и възрастни. Освен това ще има и демонстрационни спускания на младите състезатели от отбора на “Витоша ски клуб”. А за финал, след края на уроците, в програмата е предвидена обща снимка на всички участници в Световния ден на снега на Витоша. По случай Световния ден на снега лифт карта на Витоша ще е 1 лв, за дневното каране и 1 лв за това на осветление. За възрастни цената за лифт карта за нощно каране ще е 16 лв.

В ски курорт №1 Банско Световния ден на снега ще бъде отбелязан също с много инициативи насочени към децата. Концесионерът на ски зоната “Юлен” пуска за дена на снега лифт карти за деца до 14 г от 1 лв, а за възрастни 40 лв.

В Боровец ще има безплатни уроци през целия ден за децата, а детски парк Борокидс ще работи безплатно.

В Пампорово децата до 12 г ще карат безплатно, като и там ще има много забавление за малки и големи. Ски зона Добринище също се включва в отбелязването на Световния ден на ските с лифт карти за деца от 1 лв.

3 comments on “Отбелязваме Световния ден на снега почти без сняг

  1. Еленита says:

    С мъжа ми се включихме в ски уроците на Витоша. Беше много смешно, защото никога не сме се качвали на ски. Взехме си екипи под наем. Много е забавно. Не съм предполагала, че само 1 час може така да ме запали по ските. Сега вече и двамата мислим да се запишем на курс. Само дано падне повече сняг.

  2. Живко says:

    Беше супер готино, карахме и се забавлявахме. Надявам се следващият месец да падне много сняг, защото съм си планирал отпуска.

  3. Йоко says:

    Страхотен уикенд на Витоша! Страхотен!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *