; ?>

Ски легенди и шоу звезди откриват сезона в Банско

bansko_full_map_bgСки легенди, звезди на шоу бизнеса, известни кулинари заедно с многобройни почитатели на белите спортове ще дадат началото на ски сезона в Банско утре.
Десет години, след като за първи път дойде в Банско и даде името си и на най-добрата писта в пиринския курорт, трикратният олимпийски и двукратен световен шампион в алпийските ски Алберто Томба ще даде старт на сезона на Бъндеришка поляна, съобщиха домакините. Заедно с него в зимната столица на Балканите пристигат още четири величия в ските. В компанията е единственият петкратен носител на Големия кристален глобус в алпийските ски – Марк Жирардели, който отдавна е почетен гражданин на Банско.
Българският алпиец номер 1 за всички времена Петър Попангелов също ще участва в първите за сезона демонстрационни спускания по писта “Томба” за новия сезон. Едно от най-големите имена на френските алпийски ски Люк Алфан – носител на голямата Световна купа за 1997 г. , превърнал се в истински феномен в спорта, след като през 2006 г. победи и в най-тежката автомобилна надпревара в света – рали “Дакар”, също ще зарадва феновете в Банско отново, както бе преди три години.
Шампионският тим за откриването на сезона допълва словенският алпиец Юре Козир, записал в богатата си спортна биография 15 сезона в Световната купа с три победи и 20 подиума.
Уникален шанс се открива за най-амбициозните скиори да премерят сили в директен двубой с тези пет величия с играта “Победи шампионите”. Вече са започнали записванията, местата са ограничени, а арена на атрактивното състезание, което ще започне в 11 часа в събота, ще бъде 300-метрова отсечка от писта “Алберто Томба”.
За трета поредна година една невероятно забавна игра, наречена “Ловци на съкровища”, ще весели гостите на ски центъра в деня на откриването на новия зимен сезон. Под снега, в
предварително оградена зона от един декар на Бъндеришка поляна, ще бъдат заровени 33 апетитни награди. Целта на участниците е да открият скритите ковчежета, всяко от които крие талон с названието на наградата, а най-голямата тази година е луксозен часовник с диаманти.
В 12 часа програмата ще предложи концерт на откритата сцена на Бъндеришка поляна на Лора Караджова, Криско и 100 Кила.
Следобед на централния площад “Никола Вапцаров” в Банско е шоуто на пътуващия кулинарен театър на Ути Бъчваров. Заедно с местни кулинари той ще приготви най-дългия суджук, с който ще могат да се нахранят 800 души. Фолклорен концерт на самодейните състави от Банско, изпълнения на група “Вакали”, артистичен пърформанс ще предшестват официалното откриване на сезона в 18 часа на площада с участието на ски легендите и гостите на Банско.
Тържествена заря ще ознаменува събитието, а след фойерверките веселието ще продължи с песните на народната певица Румяна Попова и кулинарна изложба “Това е Банско”.

2 comments on “Ски легенди и шоу звезди откриват сезона в Банско

  1. Невена says:

    Без съмнение Банско е най-добрият ски курорт. Всяка година карам там. Нямам търпение да за откриването. Ути винаги прави голямо шоу, а и игрите не са за изпускане. Може да си тръгна с някоя награда. Взех си цяла седмица отпуск, за да мога да карам. Започна се!

  2. Камелия says:

    нямам търпение да дойде утре,ще бъде неповторимо изживяване с толкова много знаменитости, настроение, музика игри и забавления. мои приятели от чужбина специално си идват за откриването.Банско,идваме!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *